Депутатът-съдия Стефан Апостолов: Защо нападат мен, а не Каранга, че не вкарва?

Димитър Андреев 20 септември 2017 в 12:55 2416 0

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов е единственият футболен съдия в 44-ия парламент. 29-годишният рефер, който е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, беше атакуван мощно от привържениците на ЦСКА-София по повод някои свои отсъждания в мачовете срещу Лудогорец и Черно море.

Пред колегите от "Блиц" Апостолов твърди, че свири каквото види и съвестта му е чиста, а атаките са плод на предизборната борба.

"Предстои конгрес на Българския футболен съюз. На мен ми се струва, че разни хора се опитват да правят скандали предконгресно. Другото нещо в момента, е че футболните съдии ни обвиняват много в пристрастие, което не е така. Мога да кажа лично аз от мое име и гарантирам за колегите, защото заедно участваме на семинарите, на които присъстват г-н Борислав Михайлов и г-н Петър Петров (председател на съдийската комисия в БФС).

Двамата ни казват: "Момчета, свирете това, което виждате на терена. Никакви пристрастия и никакви задкулисни работи". Ние спазваме техните заръки, обаче понякога се получават грешки.

Това са човешки грешки, грешки на растежа. Във футбола не само в България, но и в света винаги ще има скандали, защото това е най-интересната игра. Моята съвест е чиста. Мога да кажа, че моите действия на терена никога не са били пристрастни.

Винаги съм се ръководил от духа на правилата на играта. Всичко, което съм отсъдил, мисля че е правилно. Естествено, правил съм и грешки. Няма човек, който да не е допускал грешки.

Нека да видим и самите футболисти и колко пъти грешат те по време на мач. Ето, мога да ви дам пример за мача ЦСКА - Лудогорец, който свирих. Нападателят Каранга имаше три прекрасни положения за гол, но не успя да ги реализира. Защо феновете на ЦСКА не го нападат него, че не е реализирал, а нападат съдията?", казва Апостолов.

*Фернандо Каранга е водещ реализатор в Първа лига с реализирани до момента 9 попадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови