Дерменджиев: Бързо се ориентирах в Левски

Димитър Андреев 22 март 2019 в 11:10 1313 0

Новият треньор на столичният футболен гранд Левски Георги Дерменджиев призна, че бързо се е ориентирал в обстановката на "Герена", откакто преди два месеца пое 26-кратните шампиони. Бившият наставник на Лудогорец обясни пред "Меридиан Мач" защо според него предшествениците му в последните 10 години неизменно се провалят и обяви, че за него титлата не е самоцел, а иска това да стане с добра игра и най-вече стабилност на резултатите.

"Аз много бързо се ориентирах и съм наясно с цялата обстановка тук. Интересува ме оттук нататък какво ще се случва. Впечатлен съм от това, че Левски е бранд и има страшно много фенове, които го подкрепят. Другото, което е позитивно, е това, че привържениците на Левски разбраха каква е реалността и гледат обнадеждени напред, което е много важно за просперитета на клуба.

Те разбраха какво се е случвало във времето назад и виждат тази светлина, която е напред в тунела, в лицето на новото ръководство и го подкрепят, което е много важно за самия клуб.

Ситуацията в момента е много комплицирана. Тя ще се преодолее, защото програмата на ръководството е много добра. Оздравяването на клуба е задължително за просперитета. Дори да бяхме победили Лудогорец, това нямаше да има голямо значение, нека не се заблуждаваме. Аз знам, че това е мечта на всеки - да бъде шампион.

Дай да съборим Лудогорец! Не! При мен това няма как да се случи като мислене и като начин на работа - да събаряме някого. Ние трябва да надграждаме и да работим, за да постигнем нещо, за да надиграем някого и да имаме някаква трайност. Идват на "Герена" хора и говорят: "Ние ще бъдем шампиони", "Ние сме тези и тези", видиш ли. Направят три победи и: "Вече сме първи", "Ще ставаме шампиони". Това са им грешките на всички, които са били тук преди това. И затова аз пак казвам трябва да гледаме правилно и в една посока.

По-важното за мен сега е отборът да се развива, а не победите", коментира още Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови