Десподов на крачка от трансфер в Италия

OFFNews 30 януари 2019 в 09:01 1282 0

Футболист №1 на България Кирил Десподов е много близо до трансфер в италианския Каляри. Сделката се очаква да стане факт до часове, твърдят различни медии на Апенините.

Нападателят на ЦСКА трябва да уточни личните си условия, за да заиграе в едно от най-силните първенства на света. За силния интерес на Каляри към българина стана ясно още в началото на годината.

Според информациите в Италия между двата клуба всичко е договорено и "червените" са се съгласили да продадат на Каляри нападателя, който има 8 гола и 6 асистенции в Първа лига този сезон.

22-годишният Десподов е бил наблюдаван няколко пъти от скаута на Каляри Рикардо Гуфанти. Тимът от Сардиния се намир наа 14-о място в Серия "А", с 4 победи, 9 равенства и 8 загуби.

Ако трансферът на Десподов се осъществи, той ще стане деветият българин в Серия "А". Преди него на Апенините са играли Николай Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Ивайло Чочев, Александър Тонев и Андрей Гълъбинов. Николай Михайлов бе част от Верона, а Марио Кирев бе закупен от Ювентус, но двамата вратари така и не взеха участие в двубои от Серия "А".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови