Десподов с шанс за дебют на легендарен стадион

OFFNews 10 февруари 2019 в 11:45 1505 0

Новата придобивка на Каляри Кирил Десподов може да запише мечтан дебют за новия си отбор. Ако старши треньора Роландо Маран реши да използва услугите му, българинът ще изиграе първите си минути не на кой да е стадион, а на легендарния „Сан Сиро” в Милано.

Каляри гостува на Милан в мач от 23 кръг на Серия А. Двубоят е тази вечер от 21.30 часа.

Очаква се Десподов да започне на пейката, но има шанс да се появи като резерва срещу „червено-черните”. Самият Маран, който взе българина с групата за Милано, намекна точно за това. 

"Дали ще ползвам Олива и Десподов? Те идват в Италия от съвсем различни реалности, които нямат общо със Серия А. Нормално е периода им на адаптация да е малко по-дълъг, така че ще видим какво ще стане", сподели старши треньора на "Сардинци".

За гостите няма да играе полузащитника Валтер Бирса, който е аут до март. Лукас Кастро пък е единственият дългосрочен отсъстващ, след като страда от контузия кръстни връзки.

Каляри се намира на 4 точки от опасната зона, а формата им в гостуванията не дава много поводи за надежда - 1 победа в 11 срещи като само веднъж са запазили мрежата си "суха".

Тазвечершният им домакин пък започва да влиза в ритъм и успя да не получи гол в три от последните си пет двубоя. "Росонерите" нямат право на грешка в борбата за място в четворката, което ще им осигури участие в Шампионската лига - нещо, което в последните 5 години клубът е позабравил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови