Диего Марадона критикува Лионел Меси

OFFNews 13 октомври 2018 в 16:33 2158 0

Диего Марадона почти винаги се е изказвал с уважение към сънародника си Лионел Меси, но този път аржентинската легенда разкритикува тоталната липса на лидерски качества на звездата на Барселона.

Меси разочарова изключително на Мондиал 2018, след като не успя да поведе сънародниците си към нещо повече от прескачане на груповата фаза.

“Той настоява за лидерска роля на терена, но би предпочел да играе на Playstation, отколкото да говори със съотборниците си. Няма смисъл да искаш да направиш лидер човек, който ходи 20 пъти до тоалетната преди мач.

Не бих извикал Меси обратно в националния отбор, но никога не казвай никога. Трябва да се свали напрежението, което е върху него. Трябва да се смени Меси като лидер, какъвто искаме да е, но той няма да бъде такъв. Стига сме го обожествявали”, заяви Марадона пред Fox Sports.

Присъствието на Бълхата, както наричат Меси, в националния отбор на Аржентина често е подлагано на дискусия. Мнозина са тези, които смятат, че той не се старае така, както го прави за клубния си отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови