Димитър Илиев е Футболист на годината

OFFNews 05 януари 2020 в 19:17 2791 0

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев беше избран за Футболист на годината. Той спечели приза в конкуренцията на защитника на Лудогорец Антон Недялков и Васил Божиков от Слован Братислава.

Футболистът на "железничарите" триумфира с Купата на България и спечели вота с 216 точки, докато подгласникът му остана с 40 по-малко. Така Илиев се нареди сред истинските легенди на българския футбол, които са триумфирали в тази анкета, чието 59-о издание се проведе тази вечер в Централен военен клуб.

"Футболист на годината" се организира в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз. В анкетата са гласували 112 спортни журналисти.

Наградата за мъжество "Лъвско сърце - Трифон Иванов" получи вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов. През 2019 година опитният футболист се завърна на терена след продължително възстановяване.

Номер 1 в женския футбол за поредна година е Евдокия Попадинова. Станислав Иванов от Левски спечели в категорията "Най-прогресиращ млад футболист". За най-добър чужденец в родния шампионат спортните журналисти определиха голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешерю. Най-добър вратар за 2019 година е стражът на Лудогорец Пламен Илиев.

Антон Недялков от Лудогорец стана най-добрият защитник на 2019 година. За най-добър халф за изминалата година беше избран звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. Най-добър нападател за 2019 година стана голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев.

По традиция при треньорите награди получиха първите трима в класацията. Трети се нареди Станислав Генчев, който водеше Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа през есента. Втори остана наставникът на Левски Петър Хубчев. Наставникът №1 стана Стойчо Младенов, спечелил Купата на Казахстан с Кайсар.

Специална награда "Постижение за историята" беше присъдена на бившия капитан на Локомотив (Пловдив) и Черно море Георги Илиев, който през 2019 година стана рекордьор по мачове в елита.

Специална награда за изключителен принос към българския футбол: Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев, Добромир Жечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови