Димитър Пенев: Мачовете в Европа са от друго тесто

OFFNews 21 юни 2018 в 10:25 1892 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира жребия на армейците пред "Тема Спорт". Пената този път не пътува до Швейцария, а представител бе дългогодишният международен шеф на армейците Илия Илиев.

"ЦСКА е играл срещу много отбори като Рига и Адмира, които на пръв поглед не са нищо особено. Записвали сме успешни резултати, но се е случвало и да не ги елиминираме. В този момент е трудно да определим колко те са силни и колко сме ние.

В ЦСКА тепърва започваме с подготовката, а на латвийците им върви първенството. Пък и мачовете в Европа са от друго тесто. Не можем да кажем, че продължаваме напред със сигурност. Трябва да сме внимателни. Още повече, че имаме нов треньор, а и доста попълнения. Най-важното е да спечелим първия мач, който ще е у дома, с добър резултат.

Нужно е време да се избистри съставът, така че по лагерите да не гледаме много световното, а да си гледаме тренировките и да разучим добре съперника. За да няма после някоя изненада. Той е водил ЦСКА срещу австрийци - Сваровски Тирол през 1986 г. за Купата на УЕфА, когато червените са елиминирани.

С австрийци на ЦСКА не му върви много. Помним случая със Сваровски през 86-а. Първия мач в Австрия го прекратиха при 1:0 за нас заради страшен дъжд. Преиграхме го и ни биха с 3:0, беше голям кошмар.

2:0 в реванша не ни стигна. Австрийците са доста корави, и то не само във футбола, но и в други спортове. Всичко зависи от нашите играчи. В Европа те ще са на поправка за провала миналия сезон", каза Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови