Димитър Пенев: Това е ключов мач и за двата отбора

OFFNews 20 април 2019 в 09:49 1269 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред "Тема спорт" по повод дербито срещу Левски днес. В типичния си стил той направи няколко интересни коментара и прогнози за мача.

"Това е старо дерби. Датира почти от толкова време, колкото са моите години. Само да не напишете, че съм на сто (смее се). Всеки фен на двата отбора ще е на трибуните или пред екраните. Ние като фенове, пък и ръководствата искаме да видим малко по-хубава игра. Аз съм сигурен, че ще се стоплим, че ще цъфнат и по-късните дървета. Как очаквам да завърши мачът? Най-много от всички аз очаквам добър резултат. 1:0 или пък 2:0. Само да не объркам знака да не дам предимство на другия отбор. Може и 1:1 да е, но мисля, че ще победим. Ще е интересно. Това е ключов мач за сезона и на ЦСКА, и на Левски.

Всеки съдия има право на даден брой грешки, които приемаме, че са нормални и се дължат на човешкия фактор. Аз обаче смятам, че в мачовете на ЦСКА съдиите вече си прескочиха лимита от грешки. Вече не е нормално това, което става. Виждаме как се свири не само в първенството, но и на четвъртфинала и на полуфинала за Купата. Всичко е от ясно по-ясно. В България обичаме футбола. Всеки фен се радва да гледа Барселона, Реал Мадрид, Милан... Но за нас дербито ЦСКА - Левски си е друга бира. Цяла Европа, пък и по другите континенти знаят какво представлява публиката на ЦСКА. Така че играчите имат задължение пред привържениците да се покажат в най-добрата си светлина и да победят. В тази схема на първенството всеки мач е от голямо значение. В шестицата има малка разлика между отборите. Всяка среща е най-отговорната, защото са през няколко дни и нямаш право на отпускане. Още повече ЦСКА, предвид че изостава малко от върха", заяви Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови