Дисквалифицираха ЦСКА от детски турнир заради бой

OFFnews 31 август 2019 в 14:28 1695 0

Отборът на ЦСКА бе дисквалифициран от международния турнир за деца "Купите на община Благоевград". Това съобщиха в своя декларация от общината, която е организатор на състезанието. Причината е физическа саморазправа от страна на състезатели на българския тим.

"Непосредствено след последния съдийски сигнал на вчерашната футболна среща, част от турнира, между отборите на ЦСКА и Цървена звезда, състезатели от българския тим са нападнали футболист от сръбския отбор.

В декларацията организаторите изразяват категорична нетърпимост към подобни прояви. Заради случая е взето решение отборът на ЦСКА да бъде дисквалифициран. На ръководството на тима ще бъде предоставен видеоматериал, доказващ действията на техния футболист. От общината допълват, че в основата на турнира стои феърплея, а целта на състезанието е развитие на децата и изграждане на ценностна система.

Турнирът "Купите на община Благоевград" се провежда за седма поредна година. В него участват 16 отбора от 5 държави. Финалът е тази вечер от 21 часа, а веднага след него е и награждаването и официалното закриване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови