Дисципа погна Венци Стефанов за изказванията му след Славия - Левски

OFFNews 05 март 2019 в 10:14 1618 0

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз ще разгледа изказванията на финансовия благодетел на Славия Венцеслав Стефанов след загубата от Левски с 0:3. Това обяви пред bTV председателят на комисията Юрий Кучев.

В неделя след срещата от 24-ия кръг на Първа лига Стефанов каза, че има директива съдиите да помагат на "сините" и предупреди, че и останалите отбори ги чакало същото.

Пред bTV босът на "белите" категорично застана зад думите си и отново не спести остри критики към рефера Станислав Тодоров.

"Мога да кажа само едно-единствено нещо, че съм му казал, а то е, че той е срам за съдийството и не заслужава да бъде съдия. Ако това е заплаха... аз казах, че оттук натам всички отбори ги чака същото срещу Левски. Нормално е да ме изкарат най-черен. Не се притеснявам от това нещо, казал съм истината и ще продължавам да я казвам. Не искам да се ограбват хората, не искам по този начин да се съсипва всичко.

"Казах му, че ще направя всичко възможно той повече да не свири и да не граби другите отбори. Рано или късно хората от Съдийската комисия и хората от футболния съюз ще вземат мерки. Аз знам, че ще ме накажат, но някой трябва да каже, че царят е гол. Предупреждавам футболния съюз и всички клубове, че този човек е опасен за футбола... за българското съдийство изобщо. Нали си спомняте, миналата година на мача между Пирин и Витоша, при 100-процентова засада той каза да продължават. Витоша вкара гол и Пирин отпадна.

Той беше на 3 метра от мен. Да не съм Дейвид Копърфийлд да го бутам. Имайки предвид действията му съм казал, че ще направя всичко възможно той повече да не свири. Това заплаха ли е? Ще алармирам всички, ще дам доказателства, че този човек не заслужава да бъде съдия", каза Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!