Дивок Ориги - тайното оръжие на Юрген Клоп

OFFNews 02 юни 2019 в 11:12 2166 0

Белгийският нападател на Ливърпул Дивок Ориги с право може да се нарече смъртоносното тайно оръжие на мениджъра Юрген Клоп. Не един и два са мачовете с решителен характер през сезона, в които Ориги влизаше като резерва и решаваше нещата в полза на "мърсисайдци".

Това се случи и във финала на Шампионската лига срещу Тотнъм. "Жокерът" на Клоп отново сложи край на интригата, като отбеляза за 2:0 в 87-ата минута и обезкуражи хората на Маурисио Почетино, които здраво бяха натиснали и само гениалните намеси на вратаря Алисон Бекер удържаха аванса на Ливърпул.

Да си припомним в кои други срещи през сезона Ориги беше на висота.

Реваншът от полуфиналите срещу Барселона

Ориги започна като титуляр и откри в началото, след като довкара отбита от вратаря Тер Щеген топка. В края се разписа с глава за 4:0 след легендарното изпълнение на ъглов удар и стана герой на мача, но раздели лаврите с Жоржиньо Вейналдум, който също вкара два гола.

Мачовете с Евертън и Нюкасъл от Премиър лийг

Ливърпул не стана шампион в Англия, но остана в борбата до последния кръг. Ако не беше Дивок, интригата щеше да се реши много по-рано.

През декември Ливърпул и Евертън вървяха към 0:0 на "Анфийлд", но влезлият като резерва Ориги отбеляза в 96-ата минута. Това беше първият му мач за сезона, като дотогава не беше попадал и в групата за мача. Явно Клоп си е дал сметка с какво бижу разполага.

View this post on Instagram

A post shared by Divock (@divockorigi) on

На 4 май, когато битката за титлата навлизаше в решителната си фаза, Ориги отново остави напрежението. Ливърпул се бореше като гост с Нюкасъл, на два пъти повеждаше, но "свраките" изравняваха. В 86-ата минута обаче той отново се прояви и донесе победата на "червените", а в Манчестър Сити пак не успяха да се доближат до трофея. Ориги напомня много на настоящия мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който биваше пускан в края и обикновено не разочароваше Сър Алекс Фъргюсън.

Това и спечели на норвежеца прозвището "Златната резерва". Едно е сигурно - Ориги вече не трябва да се притеснява за мястото си на "Анфийлд". До този момент той беше отдаван под наем в Лил и Волфсбург, а през миналото лято едва не бе отпратен в Хъдърсфийлд, който изпадна. Сега обаче се превърна в един от главните герои при спечелването на шестата европейска титла на Ливърпул. Дори и само с този сюжет футболът показа колко непредсказуема игра е и защо царува в съзнанието на феновете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови