Доайенът на футболистите поднови договора си с още един сезон

OFFNews 15 януари 2020 в 15:11 1899 0

52-годишният японски футболист Казуйоши Миура подписа нов договор с Йокохама ФК. Така нападателят, известен с прозвището "Кинг Казу", ще изиграе своя 35-и сезон в професионалния футбол.

През миналия сезон Миура игра само три мача за Йокохама, а отборът спечели промоция за елита.

"Благодаря на клуба за доверието. Ще вложа всичките си усилия за постигане на целта пред клуба - оставане в елита. Ще дам всичко от себе си отборът да постигне много победи", коментира Миура, който през февруари ще навърши 53.

Японецът е в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастният професионален играч, който е бележил гол в официален мач. През март 2017 година на възраст от 50 години и 14 дни той прати в историята постижението на англичанина Стенли Матюс.

Британецът дълги години държеше рекорда, който той постигна през 1965 година. Миура е бил само с 2 дни по-възрастен от Матюс, когато носи победата на Йокохама над Теспа Кусатсу с 1:0 в Джей лига 2.

Миура стартира кариерата си през 1986 година в бразилския Сантос. В Европа е играл за Динамо Загреб и Дженоа. В родината си е защитавал цветовете на Токио Верду, Висел Кобе и Йокохама.

Въпреки, че има 89 мача и 55 гола за националния отбор на Япония, той никога не е играл на световно първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови