Докога Тотнъм ще играе на "Уембли"?

OFFNews 30 октомври 2018 в 16:43 1431 0

Зрителите на мача между Тотнъм и Манчестър Сити станаха свидетели на рядко срещано явление - лош терен в Премиър лийг. "Шпорите" в момента нямат собствен стадион и използват "Уембли", който често става арена на различни прояви извън футбола.

В конкретния случай на стадиона се бяха провели срещи от американската NFL и теренът беше пострадал, а време за възстановяването му липсваше. Това отново повдигна въпроса кога ще е готов обновения "Уайт Харт Лейн" - домът на Тотнъм.

Оказва се, че няма да е скоро. Стадионът трябваше да бъде открит в мача с Ливърпул от петия кръг, но още през август стана ясно, че това няма да се случи заради проблеми със системата за безопасност. Доклад показа, че проблемите идват от изпълнителя на проекта. Хаосът бил пълен. В пиковите моменти броят на строителите е достигал 4000.

"Някои от тях са работили буквално в несвяст. Работният ден започвал с отваряне на бира, а на обяд шмъркали кокаин в тоалетните", пише в доклада. За работа, която се вършела за седмица, на "Уайт Харт Лейн" отивал месец. Заради несъгласуваност между електротехниците на два пъти изгаряла инсталацията в едно от помещенията и се налагала смяна на кабелите.

На 1 октомври започна поставянето на тревното покритие, което ще бъде поставено на подвижна платформа, а под него ще има терен от изкуствена трева за американски футбол. Новата дата за откриване е 15 декември,а преди това лондончани трябва да изиграят четири тестови мача. Проблемите със стадиона се отразяват на сезона на Тотнъм, тъй като се налага ревизия на програмата и отборът изпадна в ситуация да изиграе 4 мача за 9 дни.

"Едва ли ще сме готови до края на годината. Не всичко зависи от нас. Доставчици нарушават срокове например", казва президентът на клуба Даниел Леви. Новото име на стадиона ще бъде "Tottenham Hotspur Stadium". Стойността му е между 390 и 450 милиона евро, а заедно с реконструкцията на района около него - хотел и 600 нови жилища, достига до 640 милиона евро. След построяването му той ще бъде най-големия стадион в Лондон и втори в Англия след "Олд Трафорд" в Манчестър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови