Дунав (Русе) пред разпад от безпаричие

OFFNews 06 ноември 2019 в 18:52 3894 0

Отборът на Дунав (Русе) е пред тотален разпад заради безпаричие след оттеглянето на президента Симеон Симеонов, който осигуряваше финансирането.

За това алармира треньорът Людмил Киров след загубата с 1:2 от Ботев Пловдив по-рано през деня. Играчите са демотивирани заради липсата на яснота. Местни фенове събират пари за клуба, а някои дори се обърнаха към премиера Бойко Борисов за помощ.

"Поздравявам моите момчета, че се стараха, доколкото можаха. Убеден съм, че това не е моят Дунав, който радваше публиката в Русе. Проблемите са много, няма да ги коментирам, хората знаят за какво става въпрос. Аз съм безпомощен, моите колеги от щаба също.

Не съм запознат с финансовата гледна точка на отбора, говорил съм с футболистите, подхвърлиха, че не искат да тренират, но това няма как да се случи. Те имат професионални договори с Дунав. За мен е правилно в клуба да влезе човек Х, няма значение кой, и да знаят ще има ли клуб, няма ли. Неяснотата убива работният процес.

За моето оставане начело на отбора няма с кого да разговарям, но аз ще съм последният човек, който ще си тръгне. Повечето футболисти са доведени от мен в клуба. Футболистите няма как да спрат да идват на работа, те ще бъдат уволнени дисциплинарно, това ще се случи.

Вече съм и с краката, и с ръцете на земята. Безсилен съм", каза Киров след срещата в Русе.

Ботев спечели след два гола на Фернандо Виана, а домакините намалиха чрез Ахмед Ахмедов от дузпа в 87-ата минута. За жълто-черните това беше първа победа в първенството от над два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови