Дузпи решиха носителя на трофея за Купата на Лигата

OFFNews 24 февруари 2019 в 22:07 1339 0

За втора поредна година Манчестър Сити триумфира турнира за Купата на Лигата. “Гражданите” победиха на финала тима на Челси с 4:3 след изпълнения на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха без попадения, а Жоржиньо и Давид Луис се превърнаха в грешници, докато Кепа отрази изпълнението на Льорой Сане.

Двубоят нямаше нищо общо с този от първенството на "Етихад". Челси започна доста по-стабилно битката с Ман Сити, играейки по-организирано в отбрана и се справи с опитите на съперника да атакува в началото на срещата.

Първият удар в мача бе на Агуеро, но той прати топката над вратата. Играчите на Гуардиола имаха огромно предимство по отношение на владеенето на топката, но така и не създаваха голови положения пред Кепа. В края на полувремето Челси създаде една от малкото си контраатаки, но ударът на Еден Азар бе блокиран, а секунди по-късно Отаменди едва не си отбеляза автогол.

След почивката Сити вдигна оборотите, но отбраната на Челси продължаваше да се справя с набезите на "гражданите". В 56-ата минута Агуеро вкара гол, но попадението бе отменено поради засада. В 66-та минута хората на Сари пропуснаха златна възможност да поведат. Азар навлезе в наказателното поле на Сити, но нямаше подкрепа от съотборниците си. Канте се забави с включването си и когато белгиецът му подаде, французинът стреля над напречната греда.

С заключителните минути "лондончани" изглеждаха като по-опасният отбор. В 76-ата минута Азар преодоля няколко играчи на Сити и подаде на Педро в наказателното поле. Испанецът реши да не стреля, но сгреши в отиграването си.

В добавеното време Лофтъс-Чийк изведе Азар зад отбраната на Сити, но страничният съдия вдигна флага заради засада. До края на редовното време Фернандиньо получи контузия, а Гуардиола го смени с Данило за началото на продълженията.

В 30-те допълнителни минути Кепа също получи контузия, но продължи. Испанецът отрази удар на Стърлинг, след което легна на тревата. Сари подготви смяна, като Вили Кабайеро трябваше да влезе в игра. Тогава Кепа започна да прави знаци към пейката, че е добре и може да доиграе срещата. Дискусията продължи няколко минути, а от треньорския щаб на Челси се ядосаха на вратаря. Наложи се съдията да търси обяснение от Сари дали трябва да бъде извършена смяна. В крайна сметка стражът остана в игра.

Резултат от дузпите:
Жоржиньо - пропуск
Илкай Гюндоган - гол
Сезар Аспиликета - гол
Серхио Агуеро - гол
Емерсон - гол
Лирой Сане - пропуск
Давид Луис - пропуск
Бернардо Силва - гол
Еден Азар - гол
Рахийм Стърлинг - гол

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови