Два обрата и 5 гола при победата на Славия над Черно море

OFFNews 19 февруари 2019 в 14:22 1218 0

Славия показа характер и победи Черно море с 3:2 в среща от 22-ия кръг на Първа лига, която предложи на зрителите два обрата.

Двата тима демонстрираха много качествен футбол на стадион "Славия", като домакините откриха резултата, благодарение на Цветелин Чунчуков, който се разписа в 9-ата минута. Стефан Ашковски беше изпуснат по десния фланг и отправи силен удар към вратата, но Георги Китанов изби. Кълбото обаче попадна право в Чунчуков, който матира бранителите, които се бяха върнали по местата си, и не сгреши отблизо.

В 33-ата минута "моряците" изравниха резултата. Аристот Ндонгала бе изведен отляво, след което центрира на далечната греда към Цветомир Панов, който майсторски заби своя първи гол с екипа на Черно море.

Само 11 минути по-късно Дани Кики бе автор на първия обрат. Георги Илиев се възползва от грешка на "белите" в средата на терена и бързо напредна към наказателното поле, оставайки очи в очи с вратаря, но реши да комбинира с Кики, който навлизаше към пеналта, и той се разписа на празна врата за 2:1.

През втората част столичани вдигнаха темпото и заслужено стигнаха до изравнително попадение, което дойде чак в 81-ата минута. Цветомир Панов направи грешка, сваляйки топката за Ради Кирилов, който си нагласи удобно кълбото и с мощен шут се разписа във вратата на Китанов. 

В добавеното време на срещата Радослав Кирилов сътвори втория обрат. Той бе оставен непокрит в наказателното поле и след като негов съотборник успя да свали топката към него, се разписа със силен, плътен удар, донасяйки победата за Славия.

Така Славия застана на 9-ата позиция в класирането на първенството и се изравни по точки - 28 с осмия Ботев Враца, докато "моряците" остават 6-и с 34 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови