Двама, а не петима са футболистите на Локо Пловдив с коронавирус

OFFNews 08 юли 2020 в 14:14 2259 0

Снимка БТА

Двама, а не петима са футболистите от "Локомотив" Пловдив с COVID-19, съобщиха от Областна администрация по данни на РЗИ, цитирана от БТА.

Не се съобщават имената на заболелите. Те са под карантина в домовете си.

Не отговаря на истината тиражираната информация в медиите за заразени 50 фенове на футболния клуб. Към момента с положителна проба за COVID-19 са 4 души, присъствали на финала между ЦСКА - "Локомотив" в София на 1 юли. Става въпрос за момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са под домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб - футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба. Резултатите ще бъдат оповестени официално, посочват от областна администрация.

От днес има 3 положителни проби на посетители в дискотека, като двама от тях са абитуриенти. Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване. Сред новорегистрираните случачи в Пловдив има още трима положителни, които са посетители на друга дискотека в Пловдив - мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

"Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб, за да се набележат мерки относно организирането на масовите мероприятия", съобщи областният управител Дани Каназирева.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ "Св. Каридад", корпус "Св. Анна", за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта. "Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги", които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40-дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19", допълни областният управител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови