Елховският Марадона се раздели с "вампирите"

OFFNews 05 юни 2019 в 18:42 4752 0

Елховският Марадона Станимир Баев изигра последния си мач за ФК Созопол този сезон в Югоизточната Трета лига, като отново имаше принос за това "вампирите" да дишат до последно във врата на лидера Нефтохимик. След шест прекрасни сезона, роденият на 23 април 1988 г. любимец на сините привърженици, ще се сбогува с всички на "Арена Созопол", информираха от клуба.

Баев ще запомни престоя в любимия си клуб с емоционалните и радостни моменти през годините. За шест сезона, той се превърна в основен футболист и любимец на всички в Созопол. В последния си мач, полузащитникът вкара и двете попадения, а Созопол записа 17-та си победа у дома този сезон при успеха с 2:1 над Марица Пловдив. Победното попадение Баев реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Антонио Ласков.

Плеймейкърът и любимец на привържениците на Созопол остави трайна следа от влизането на отбора във Втора лига преди пет сезона до ден днешен.

С екипа на Созопол Станимир Баев печели промоция за Втора лига през сезон 2013/14. Предната кампания Баев играе за Хеброс Харманли, а на полусезона преминава в Хасково 2009. В двата отбора има общо 11 попадения, като седем от тях са за Харманли. Созопол забеляза добрите изяви на Баев и Румен Димов го привлича в своите редици през сезон 2013/14. "Небесносините" в оспорвана битка с Мастер Бургас изпреварват своя опонент с една точка и финишират на върха във "В" група с актив от 81 пункта и впечатляващата най-добра голова разлика в групата от 104:25. Съвсем заслужено "небесносините" печелят купата и промоция за Втора лига, а Баев отново има принос, бележейки 11 попадения в 32 срещи.

В следващите четири сезона във втория ешелон - 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018, Станимир Баев изиграва 82 мача по 20 всеки сезон и бележи 8 попадения. Отборът на Созопол определено разполага с един доста нестандартен футболист, който заслужава внимание. Плеймейкърът на тима Станимир Баев изумява със своята физика. Очевидно обаче щом даден човек претежава талант и желание за игра, всичко е възможно.

Въпреки, че Баев не може да се похвали с най-атлетичното тяло на света, всички в Созопол са впечатлени от неговите качества. Интересното е, че в курортния град коментират, че килограмите не пречат на играча да бъде един от най-добрите на терена. Странно е, но футболистът издържа физически на темпото и има специалисти, които твърдят, че Баев е един от най-техничните играчи във Втора лига. Според капацитетите играчът взима бързи решения на терена и това му дава предимство. В Созопол дори наричат Баев “щурмовакът”.

През настоящия сезон в Югоизточната Трета лига, халфът записва 33 срещи и отбеляза 10 попадения, като отново имаше принос за това "вампирите" да дишат до последно във врата на лидера Нефтохимик. Със своите 106 килограма, той отново бе като стена за противниковите опоненти, които трудно му отнемаха топката, а в атака дори юноши с леки килограми се мъчеха и изнемогваха срещу таланта на Баев, който ги правеше за смях.

Това решение на Станимир Баев да се откаже да носи екипа на "небесносините" не бе по вкуса на ръководство и футболисти, но всички го приеха с усмивка и с бурни аплодисменти пожелаха успех на своя съотборник, който е душата и сърцето на компанията в отбора. В началото на новия сезон, Баев ще бъде награден при представянето на Созопол, а "вампирите" най-вероятно ще играят във Втора лига.

Ръководството бързо трябва да намери негов заместник, който да се превърне в лидер на отбора, какъвто бе Семето. Баев бе основен футболист под ръководството на Румен Димов в предните пет сезона и в този при брат му Маргарит Димов. Станимир получи почивка този уикенд в последния кръг от сезона при победата с 0:2 над бившия си отбор Хасково. Така той ще запомни последния си мач за клуба с двете попадения и успеха над Марица с 2:1.

С екипа на Созопол Станимир Баев има общо 147 двубоя, в които е отбелязал 29 попадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови