Етър с първа победа в елита

OFFNews 12 август 2017 в 20:26 1497 0

Снимка etarvt.bg

Етър победи с 2:1 Пирин Благоевград в мач от петия кръг на Първа лига и записа първи успех в елита през този сезон.

Трите точки зарадваха феновете на стадион "Ивайло", които за първи път през сезона имаха възможността да наблюдават любимците си, след като първите два домакински мача се проведоха на стадиона в Ловеч.

През първото полувреме случващото се на терена бе напълно подвластно на състава на домакините. Те налагаха темпо на игра, подходящо за бързоногите състезатели на тима, като не се стесняваха да изпробват уменията на вратаря на съперника при всеки възможен случай и с изстрели от всякаква дистанция.

Резултатът бе открит от домакините в 16-ата минута. След многоходова комбинация Чавдар Ивайлов нахлу по лявото крило и върна назад към Самб Бадара, който засече кълбото във вратата на Благой Макенджиев.

Второто полувреме бе в полза на Пирин. Само 4 минути след подновяването на играта Ничев надскочи всички в наказателното поле при центриране на гостите и прониза стража на съперника за 1:1.

В 73-ата минута обаче домакините отново излязоха напред. Иван Стоянов пое топката в наказателното поле и намери непокрития Иван Петков, който на празна врата нямаше как да сбърка.

До края на мача резултатът не беше променен и по този начин "болярите" регистрираха първата си победа след завръщането в елита на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!