ФАЛШИВА НОВИНА: Футболистите на Хърватия дариха 23 милиона евро на детска фондация

OFFNews 18 юли 2018 в 12:19 13766 1

NB - ТАЗИ НОВИНА СЕ ОКАЗА ФАЛШИВА, ПОКАЗА НАША ПРОВЕРКА. ИЗВИНЯВАМЕ СЕ НА ЧИТАТЕЛИТЕ.

ТУК МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ КАК ТАЗИ ИЗМИСЛИЦА СИ ПРОБЛИ ПЪТ Е МЕДИИТЕ 

Футболистите и спортно-техническият щаб на световният вицешампион Хърватия ще дарят всички заработени пари на Мондиал 2018 в Русия. Става въпрос за сума от 23 милиона евро. Новината обяви селекционерът Златко Далич в отворено писмо, в което напада политиците в страната.

"Това поколение показа, че е колектив от големи футболисти и може да достигне до върха на света без значение от държавата, бюджета или размера на страната. Пиша тези редове заради трудните времена на Хърватия. Страната ни е най-бедната страна в Европейския съюз (б.р. България и Румъния са по-бедни), управлявана от хора, които се считат за членове на престъпни организации. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони в последните 20 години.

Днес в Хърватия пенсионерите не смогват да покрият основните си нужди, младите хора не могат да си позволят образование, здравето е на много ниско ниво, а съдебната власт защитава богатите и е корумпирана. Всеки един от отбора ще дари премията си от Мондиала в Русия на фондация за децата на Хърватия.

Тази фондация ще финансира летните ваканции на децата, които никога не са виждали Адриатическо море", написа още треньорът на “шахматистите” в послание, публикувано във Facebook страницата на хърватската федерация.

Изгряващата звезда на Франция Килиан Мбапе също се отказа от от всичко заработено на Мондиала за благотворителна кауза. Това се знаеше месеци преди първия мач на "петлите".

19-годишният нападател дари общо 385 000 евро на организацията Premiers de Cordée, която помага на хоспитализирани деца и на такива с трайни увреждания да спортуват, пише в. "Екип".

За всеки от 7-те си мача на световното футболистът на Пари Сен Жермен е получил по около 17 000 евро. Това прави приблизително 120 000.

По 265 000 евро пък са прибрали титулярите във френския тим за титлата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови