Фенове на Левски нападнати от полски и холандски хулигани в Словакия

OFFNEWS 11 юли 2019 в 00:05 4183 1

Фенове на Левски са били нападнати от хулигани на полските Краковия и Аякс в центъра на Братислава.

Привържениците на “сините” са в Словакия за гостуването на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Над 500 привържиници на Левски ще подкрепят отбора в Словакия.

Малка група от тях е била отседнала в столицата Братислава, където е станал инцидентът. Той се случва в самия център на града, на улица Вентурска в Стария град, като от видео, разпространено в Инстаграм, се вижда, че кафенето е напълно унищожено след баталиите.

Според местните медии в боя са участвали над 100 души, а след намесата на полицията са били задържани поне 80. Въпреки численото неравенство, феновете на Левски са дали сериозен отпор и дори са излязли победители.

Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове.

"Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога! Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол.

За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер. Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно. Държим връзка и с органите на реда в Стария град, за да осигурим почистването и описването на щетите на засегнатите", пише Вало в публикация във Фейсбук.

Очевидци споделят пред местния сайт "Домов", цитиран от bTV, че "сините" привърженици са жертва в конфликта и дори не са употребявали алкохол. При появата на поляците, двете страни са започнали бой, който е траял около 15 минути, след което се е намесила полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

1

XR4

11.07 2019 в 01:37

"...Очевидци споделят пред местния сайт "Домов", цитиран от bTV, че "сините" привърженици са жертва в конфликта и дори не са употребявали алкохол..."

"...Въпреки численото неравенство, феновете на Левски са дали сериозен отпор и дори са излязли победители..."

Още от времето на Калоян се знае, че "като не искаш мира, нА ти секира".Холерите са го разбрали по трудния начин(явно са търсИли майка си там)!Съчувствам на Матуш Вало, ама да си натега жандармерията, а не да блее.
ПП.Евала, копелета!
ПП2.цесекар съм...