Феновете и футболистите на Атлетико отпразнуваха триумфа в Лига Европа

OFFNews 19 май 2018 в 13:19 3463 0

Хиляди фенове излязоха по улиците на Мадрид, за да отпразнуват с тима на Атлетико спечелената титла във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

"Дюшекчиите" вдигнаха трофея за трети път в историята, след като победиха Олимпик Марсилия във финала в Лион.

Играчи, треньори и официални лица на клуба се срещнаха с кмета на града преди да се преминат през някои от главните улици и площади на испанската столица с открит автобус.

Кулминацията на празненствата е на емблематичния площад с фонтана на Нептун, където всеки от футболистите беше посрещнат с бурни аплодисменти. Феновете призоваха със скандирания Антоан Гризман да остане в отбора. Интерес към френския национал има от страна на Барселона.

В сряда Атлетико Мадрид победи с 3:0 Марсилия на финала в Лион. Два гола вкара Антоан Гризман, а един добави Габи и така "дюшекчиите" взеха Купата за трети път и първи след 2012 година. Привържениците на Атлетико се сбогуваха и с легендата на клуба Фернандо Торес, който си тръгва след сезона.

Атлетико се нуждае от домакинско равенство срещу Ейбар в неделя в последния кръг от испанското първенство, за да завърши на второ място след шампиона Барселона.

Женският тим на Атлетико, който спечели титлата в Испания, също участва в парада заедно с мъжкия състав. Феновете на испанския тим се събраха на емблематичния площад с фонтана на Нептун и минути, след като Атлетико спечели трофея в сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови