Феновете на Ювентус и Лацио показаха високата си футболна култура

OFFNews 21 май 2019 в 19:15 1936 0

Феновете на италианския хегемон Ювентус и Лацио отново демонстрираха високата си футболна култура. Този път повод даде легендата на Рома Даниеле де Роси, който обяви напускането си на клуба от италианската столица след сезона.

35-годишният Де Роси играе за Рома от 2002 година и е един от емблематичните примери наред с Франческо Тоти на вярност към клубната принадлежност. По време на двубоите от последния кръг на трибуните на стадионите на Ювентус и Лацио се появиха банери в подкрепа на Роси.

"Чао, Де Роси. Първо човек, после футболист", написаха привържениците на Ювентус, които впечатлиха света с аплодисментите си след едно от попаденията във вратата на Джанлуиджи Буфон по времето, когато португалецът още играеше в Реал Мадрид. Именно тази тяхна постъпка се оказа решаваща за избора на мегазвездата да продължи кариерата си в Торино през миналото лято.

Лацио пък е яростният градски съперник на Рома и постъпката на феновете на "орлите" е още по-впечатляваща. "Трибуна Север приветства Де Роси като един яростен и непримирим съперник", написаха привържениците на лациалите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови