Ференцварош изхвърли Лудогорец от Шампионската лига

OFFNews 17 юли 2019 в 22:24 3019 0

Лудогорец загуби от Ференцварош с 2:3 в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионска лига и с общ резултат 3:5 напусна надпреварата.

Унгарците бързо поведоха с два гола на стадиона в Разград, благодарение на Игор Каратин (17') и Михал Шкварка (21'). Малко след това Георги Терзиев (24') върна надеждите на "зелените", но пропусната дузпа на Якуб Шверчок в 29-ата минута сякаш пречупи домакините. Полякът се опита технично да прати топката в мрежата, но стражът на гостите отби топката.

През втората част гостите нанесоха своя трети удар, който бе дело на Токмак Нгуен (48'). Разградчани отново върнаха едно попадение, след като Марсел Хайстер си отбеляза автогол, но след това така и не намериха път към вратата на унгарците.

Taка Ференцварош ще се изправи срещу малтийския Валета, който отстрани Дюделанж. Разградчани пък ще продължат в "шампионския поток" на Лига Европа от втория квалификационен кръг на надпреварата. Утешителната възможност пред "орлите" в тази фаза ще e исландският Валур. Първият мач е на 25 юли в Исландия, а реваншът е на 1 август в Разград.

Лудогорец: Ренан, Икоко (Сисиньо 64'), Терзиев, Моци, Недялков, Дяков, Горалски, Жоржиньо, Марселиньо (Битон 64'), Чибота, Шверчок (Кешерю 46')
Треньор: Стойчо Стоев

Ференцварош: Дибуз, Игнатенко (Шигер 57'), Ловренчич, Зубков, Кхаратин, Блажич, Хейстер, Двали, Пришкин (Ланцафаме 73'), Шкварка, Нгуен (Саболч 61')
Треньор: Сергей Ребров

Треньорът на разградчани не скри разочарованието си след загубата на "зелените". Специалистът е на мнение, че изпуснатата дузпа на Якуб Шверчок при резултат 1:2 е била ключова за развитието на срещата.

"Първият гол е от статично положение, въпреки че много тренирахме. При втория гол допуснахме много грешки. Ключов момент беше изпуснатата дузпа. 2:2 ти дава повече увереност. Твърде рано инкасирахме трети гол.

За съжаление така се получи в този мач. Не мога да се оплача от старанието. Имахме ситуации, които не влязоха. На Ференцварош това има бяха ударите във вратата - добра успеваемост.

Те са редица обстоятелства, които нарушиха дефанзивната постройка. Направихме грешки. Стремежът е постепенно да ги чистим грешките. Вкараме голове, но и допускаме.

Виждаше се, че Шверчок след изпуснатата дузпа беше излишно да стои на терена. Разговорът ми с Марселиньо бе, че ще играе докато видя, че е физически годен. Дано е разбрал. Това е решение на треньора.

Ще има ротации в състава за Берое. В дефанзивен план няма много опции. Малко ще е трудно за сглобяването на защитната формация. Не може да си позволим да наведем глави. Загубихме мачовете с Ференцварош, но има и други мачове. Трябва да се стремим да взимаме всеки мач", каза Стоев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови