Франция би за първи път в София

OFFNews 07 октомври 2017 в 23:38 5242 0

Снимка Спортал

Франция взе важна победа по пътя към Мондиал 2018 в Русия, като надви 1:0 България на "Васил Левски". Това беше първи успех на "петлите" в София за всички времена. Не успяваха велики поколенията като това на Платини или следващото на Кантона и Папен.

Блес Матюиди вкара безценния гол още в третата минута. Халфът на Ювентус завърши брилянтна атака и последен пас на Антоан Гризман.

Гостите по чудо не вкараха втори гол в следващите минути. Мбапе, Гризман и Лаказет пропиляха идеални възможности. Последният е класи под останалите и защо беше заменен чак към края - никой не знае.

Нашият миг дойде към края на първата част. Удар на Неделев беше избит лошо от Лорис. Топката беше върната към малкия пеналт, където Георги Костадинов стреля с глава. Лорис спаси по невероятен начин. Славчев, който беше най-слаб в тези минути редом със Страхил Попов, стреля в аут при добавката.

Така за малко да се сбъдне кошмара на "петлите" за нов палач с име Костадинов. За тяхна радост. За наша радост - точният Костадинов вкара, когато трябваше.

Втората част започна с наш натиск, но без сериозно положения. Гостите изглеждаха доволни и на малка преднина. Рядко влизаха остро, най-вече чрез Мбапе, който на 2-3 пъти счупи кръстовете на българските бранители.

Така Франция събра 20 точки и води с една на Швеция, победила по-рано 8:0 Люксембург. В последния рунд "петлите" приемат Беларус и едва ли ще допуснат гаф като през 1993 година. Швеция си гарантира поне второ място и бараж, тъй като отива в Холандия за протоколен мач. 

Левскарите в ложата бяха разделени. Собственикът Спас Русев подкрепяше България, а звездата Обертан за родната му Франция 

"Лалетата" биха 3:1 в Беларус. Но те нямаха стимул след осмицата на Швеция часове по-рано. Холандия е трета с много по-лоша голова разлика при всички случаи. Освен ако не победи Швеция с поне 7 гола. Звучи като фантастика!  

Така след два дни България завършва квалификациите с гостуване на Люксембург. Както вече споменахме, Франция приема Беларус, а Холандия - Швеция. 


Класиране

1. Франция 20 точки 
2. Швеция 19
3. Холандия 16
4. БЪЛГАРИЯ 12 
5. Беларус 5
6. Люксембург 5

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови