Френски отбор с интерес към звезда нa Левски

OFFNews 28 юли 2018 в 11:01 1463 0

Защитникът на Левски е трансферна цел на завършилия на 9-о място през миналия сезон в Лига 1 - Нант, пише "24 часа".

Човек от скаутския отдел на френския отбор пристига в България в понеделник, а вечерта ще бъде на стадион "Георги Аспарухов". Той ще наблюдава от трибуните изявите на Ейолфсон срещу Черно море и после ще представи информация за видяното на треньорския щаб.

След края на миналия сезон наставник на Нант стана португалецът Мигел Кардосо. Той наследи италианската легенда в треньорската професия Клаудио Раниери, който се раздели с френския отбор.

Ейолфсон пристигна в Левски миналото лято. През сезон 2017/2018 той игра за "сините" като преотстъпен от Макаби Хайфа. След края на кампанията от "Герена" се разбраха с израелския тим за окончателния трансфер на исландеца. За него левскарите платиха половин милион евро.

На "Герена" бяха мотивирани да направят това след силния сезон на Холмар. Той много бързо стана твърд титуляр и оформи солиден тандем в центъра на отбраната с чеха Давид Яблонски. Именно доброто представяне на Ейолфсон с екипа на Левски върна бранителя в националния отбор на Исландия.

От началото на 2018 година той записа участие в 4 контроли на островната държава и отбеляза първия си гол за родината.

Така се стигна дотам, че Левски имаше представител на световното първенство в Русия. Ейолфсон бе сред 23-мата на Исландия, но не записа игрови минути на мондиала. Сега обаче това може да се осребри с трансфер във Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови