Футболът се завръща в Германия на 15 май

OFFNews 07 май 2020 в 09:39 2268 0

Първенствата в Първа и Втора Бундеслига ще бъдат подновени на 15 май, обявиха официално от Германската футболна лига.

Германското правителство даде вчера "зелена светлина" за рестартиране на срещите в първите две дивизии след паузата заради пандемията от коронавирус. Точната дата трябваше да бъде обявена от Лигата. Срещите ще се играят без публика и при строги мерки за предпазване от заразата.

Футболното първенство на Германия беше прекратено на 13 март заради глобалната пандемия.

Според германските медии на 15, 16 и 17 май ще се играят мачовете от 26-ия кръг, сред които е и Рурското дерби между Борусия Дортмунд и Шалке 04.

Професионалните тимове в страната подновиха тренировки още в средата на април, разделени на малки групи и при стриктни условия, включително тестването на играчи и персонал. В понеделник, ДФЛ заяви, че е регистрирала 10 положителни проби от 1724 теста на играчи и персонал в 36-те клуба от Първа и Втора Бундеслиги.

Футболистите и клубовете вече бяха предупредени за спазването на социална дистанция и други здравни предпазни мерки, които трябва да вземат, за да гарантират безопасното подновяване на футбола в страната.

"Изключително важно е преди всичко всеки да запази екстремна дисциплина. Ако тя не бъде строго следена, подновяването е поставено под риск", каза лекарят на националния отбор Тим Майер.

От големите първенства в Европа единствено Франция се отказа от опити за рестарт. Там шампионатът беше прекратен, след като правителството удължи забраната за масови събития до септември. Очаква се рестарт в Англия, Италия и Испания, както и в множество по-малки лиги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews