Футболната игра на тронове ще се реши в последния кръг

OFFNews 21 май 2019 в 20:12 1754 0

Интрига до последния кръг в петък ще има в българската Първа лига. След изиграването на двубоите от предпоследния девети кръг в първата шестица лидерът Лудогорец води само с една точка пред преследвача ЦСКА.

Разградчани спечелиха с 2:0 при гостуването на Ботев в Коматево, като точни за "орлите" бяха Клаудиу Кешерю (35) и Якуб Шверчок (45). Дузпа пък пропусна Козмин Моци. Така разградчани прекъснаха серията от четири мача без победа.

В последния кръг Лудогорец е домакин на Черно море и при успех ще си гарантират осма титла.

ЦСКА спечели също с 2:0 в столичното дерби с Левски на националния стадион "Васил Левски". След равностойно първо полувреме, което ще се запомни с опита на Паулиньо от Левски да осакати младия футболист на ЦСКА Турицов, "червените" взеха инициативата и сломиха своя съперник.

Попаденията отбелязаха Тиаго Родригес (70) от пряк свободен удар и Евандро (86) след едно разбъркване пред вратата на Николай Михайлов. Преди това дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Левски беше подмината от рефера Драгомир Драганов. Левски завърши с човек по-малко, след като Нуно Рейш получи втори жълт картон в края.

В последния кръг ЦСКА приема Ботев Пловдив, който ги отстрани по-рано през сезона в полуфиналите за Купата на България. "Червените" все пак не държат съдбата в свои ръце, като ще разчитат на грешка на Лудогорец срещу Черно море, за да се поздравят с титлата.

Отборът на Левски пък ще играе бараж за участие в Лига Европа срещу победителя от сблъсъка за седмото място между Етър и Славия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови