Футболната звезда Бето стана приятел на пожарната в Пазарджик

Диана Варникова 05 март 2023 в 20:33 1831 0

Антонио Пимпарел

Снимка Диана Варникова

Антонио Алберто Бастос Пимпарел - Бето в Пазарджик

“Вашите бащи са герои. Те имат изключително опасна професия. Много често хората не оценяват това, което правят те. Моите думи сега са насочени към тях: „Благодаря за това, което правите всеки ден! Вие сте герои!”

Това заяви бившият португалски футболен национал Антонио Алберто Бастос Пимпарел или както е известен – Бето, при посещението си в пожарната служба на град Пазарджик.

Световноизвестният футболист проведе специална среща с огнеборците и техните деца, създавайки им незабравими емоции. Бето е в Пазарджик по покана на местната община, Асоциация “Докосни дъгата” и “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” и участва в поредица от инициативи и събития.

Антонио Пимпарел разговаря с малчуганите и техните смели бащи, като един от въпросите, свързан с мнението му за българските футболисти, го подсети за познанството му с героя от САЩ`94 Ивайло Йорданов, който му е бил треньор в юношеския състав на Спортинг (Лисабон).

Последва трогателен момент и осъществен кратък видео разговор между двамата, в който те си припомниха мигове от доброто старо време, но и обсъдиха общи бъдещи инициативи.

Бето зарадва децата и огнеборците със снимки и автографи, след което се сдоби с възможността да се почувства като истински пожарникар. Бившият португалски футболен национал облече пожарникарска униформа и се качи на 30-метрова пожарна стълба под окуражителните погледи на всички присъстващи.

Носителят на трофея от Лига Европа с тима на Севиля получи от ВПД началник Борис Стойнов специален плакет "Приятел на РДПБЗН Пазарджик", а от своя страна той подари на своите домакини футболна топка с послание и автограф.

Бето бе специален гост на тържественото честване на Трети март в Пазарджик, а след това направи първа копка за засаждане на растение в “Градините на света” в парк-остров „Свобода” заедно с кмета Тодор Попов. След това вратарят посети футболния клуб „Хебър“, както и някои от спортните обекти в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови