Генчев: Целта ни е да излезем от групата

OFFNews 20 септември 2019 в 08:39 1057 0

Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев направи сериозна заявка за постоянен ангажимент след победата с 5:1 над руския гранд ЦСКА Москва на старта на Лига Европа. Резултатът беше определен като "позор" в Русия, докато настроението в България е приповдигнато.

"Мачът не тръгна добре за нас, поведоха ни. Но въпреки това ние си следвахме плана си и се получи. На полувремето им казах на нашите футболисти, че ако продължим да играем така, както през първото полувреме, ще им вкараме не един, не два, а три гола поне. За моя радост ги вкарахме само в рамките на 5 минути, а играчите разкриха истинския си потенциал. Не знам дали това е най-силният ни мач, но след като успяхме да победим ЦСКА (Москва) с 5:1, явно е било силен мач. Но се надявам, че ще продължим да разкриваме потенциала си.

Да, имаше проблеми и в нашата игра въпреки головете. След като поведохме в резултата, те поеха риска и тръгнаха с повече хора в атака, притиснаха ни и е нормално да допуснем грешки. Но начинът, по който играхме първото полувреме, ми даваше увереност, че следваме ли плана си нещата ще се получат. Да, 5 гола са прекалено много за такъв мач, но се случи. Нашата цел е да излезем от групата.

След 1:1 в другия мач между Еспаньол и Ференцварош в случая сме водачи. След две седмици играем като гости на Ференцварош и ако ги победим, този резултат 1:1 ще бъде много добре за нас. Разбира се, сегашните мачове с този отбор няма да имат нищо общо с двубоите от лятото, защото тогава бяхме без доста хора- на първо четене се сещам за петима футболисти. Сега мачовете ще са различни.

Израдвах се много на третия гол, защото се получи много красив и два гола разлика вече дават допълнително спокойствие. Оттук нататък целта си остава излизане от групата и да натрупаме повече точки. Надявам се, че в края на кампанията ще се класираме за следващата фаза.Всеки един шанс и мину
та използвам, за да работя да се представим като отбор по най-добрия начин. А точно сега не мога да кажа дали това е моят момент", каза Генчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови