Георги Дерменджиев: Модерно е да се говори за подмладяване на тима, но това не е реално

OFFNews 25 февруари 2020 в 12:59 1375 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев, сподели пред БНТ, че в момента се търси баланс, а не цялостно подмладяване на тима.

Специалистът подчерта, че се следи много широк кръг от играчи, а настоящите повиквателни не са с цел да се експериментира със състава.

Утре "трикольорите" ще се изправят срещу Беларус в приятелска среща от 17:00 часа на националния стадион "Васил Левски". Това ще е и генерална репетиция преди баража с Унгария.

"Благодаря на клубовете, че се отзоваха, защото никой не иска да губи състезатели. Мачът с Беларус е репетиция за баража с Унгария. Има неща, които искам да видя, въпреки че някои от футболистите ги няма. Повиквателните не са експеримент. Искам да има последователност в националния отбор.

Модерно е да се говори за подмладяване на тима, но това не е реално. Трябва да има добър баланс в отбора, за да може младите да се учат. Ние следим много широк кръг от играчи за 26 март. В момента футболистите има още върху какво да работят. Някъде съм доволен, някъде не от това, което видях, когато бях в Турция, където тимовете бяха на подготовка.

Тодор Неделев е много голям интелект във футбола. Той е необходим за националния отбор и когато влиза на терена, трябва да се раздава на сто процента. Разговарях с Десподов. Още не може да се каже колко ще е срокът на възстановяването му.

С победата над Чехия играчите доказаха, че могат да играят добре срещу силен съперник. Това им дава увереност. Стилът се определя от качеството на играчите, както и от класата на противника. Най-важното е да бъдем готови за мача с Унгария. Както ние ги познаваме тях, така и те ни познават много добре.

Надявам се да убедя Ивелин Попов да се завърне. След мача с Беларус ще разговаряме отново, но решението си е абсолютно негово и ние не може да му се сърдим, какъвто и да бъде краят. Не мога да кажа точно накъде клонят везните.

Аз винаги съм разчитал на колектива. Виждам лидери в отбора. Има момчета, които имат много стойности. Не виждам какво лошо има в това да се използват натурализирани играчи, когато те могат да помогнат", каза Дерменджиев.

По-рано днес стана ясно, че вратарят Мартин Луков няма да може да вземе участие в срещата с Беларус. Футболистът на Локомотив Пловдив е с контузия, заради която беше освободен от подготвителния лагер на националния тим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови