Георги Дерменджиев: Нека не изпадаме в еуфория

OFFNews 22 ноември 2019 в 14:05 1802 0

Селекционерът на България Георги Дерменджиев остана верен на сдържания си стил след жребия на баражите за класиране на Евро 2020. Съдбата беше благосклонна към "лъвовете" и ги прати в поток А, вместо в по-тежкия С.

Така наш съперник в полуфинала ще е тимът на Унгария, а при успех ще играем с победителя от двойката Исландия - Румъния, като и двата мача на нашите ще са в София.

"Ще подходим много сериозно срещу Унгария. Насочваме се към мача и работим. Ние винаги трябва да сме доволни от съдбата. Няма добър, няма лош жребий. Не съм мислил с кого ще се паднем, нека не изпадаме е в еуфория.

На България се отваря такъв шанс, че ще се опитаме да го оползотворим. Унгарците са във възход, играят добър футбол. Тепърва ще се запознаем с подробности. Ще се опитаме да се предпазим от еуфория. Не трябва да прегаряме, а да стъпим на земята и да разсъждаваме трезво.

Когато отборът имаше 12 мача без победа, всичко беше настръхнало и имаше много голям негативизъм към момчетата. Сега, когато се появи някаква възможност, всички сме горе в облаците. Едва ли не вече сме се класирали на Европейско.

Искам да бъдем много разумни и да караме стъпка по стъпка", заяви Дерменджиев във видео, качено от Team Bulgaria във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови