Георги Илиев подгони рекорд на Марин Бакалов

OFFNews 13 февруари 2019 в 11:00 2592 0

Капитанът на Черно море Георги Илиев планира да продължи да играе и след края сезона.

Ветеранът се е прицелил в рекорда на Марин Бакалов по изиграни мачове в елитната група. Легендата на Ботев Пловдив приключи кариерата си с 454 срещи в „А" група.

Ако се вземат предвид и мачовете и плейофите, на този етап Жоро Илиев е записал 429 срещи, като е много близо до Бакалов. Черно море ще изиграе поне 16 двубоя до края на сезона и стига да се опази от контузии, Илиев почти сигурно ще стигне поне 440 мача. Ако всичко това се случи,  още догодина може да имаме нов лидер в класацията за най-много мачове във вътрешния шампионат.

Капитанът на "Моряците" е считан за живата легенда на клуба, а феновете го нареждат до славните Тодор Атанасов - Барона и Тодор Марев, които играха за варненския клуб и на 40 години.

Черно море през пролетта имат за цел да затвърдят мястото си в първата шестица, както и да достигнат колкото се може по-напред в турнира за Купата на България. Те ще имат нелека задача в лицето на Ботев Пловдив, но при елиминиране на полуфиналиста от миналия сезон, ще имат чудесен шанс да стигнат поне до финала, ако случат с жребия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови