Георги Иванов: Левски ще има още по-големи проблеми

OFFNews 02 август 2018 в 12:57 1939 0

Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо не спести критиките си по адрес на настоящото ръководство на "сините". Пред bTV бившият нападател сподели, че клубът скоро няма да излезе от кризата, а самият той категорично отхвърли възможността да се завърне на "Герена".

"Назначава се треньор, който се избира от президента. А президентът гледа футбол от една година. Трябва да има човек, коректив, който да даде оценка на футболистите, които се привличат, които се освобождават. На треньорите, които се слагат.

На президента на Левски му стана интересно да бъде по медиите и да прави трансфери. В същия момент имаш изпълнителен директор (б. ред. - Красимир Иванов), който никога не се е занимавал с футбол. А той е другият човек, който прави трансферите.

С цялата политика, която води, нищо добро не чака Левски и ще има още по-големи проблеми. Смяната на треньора е закъсняла, защото няма кой да посочи грешките на треньора и на собственика. Стига се до едно блато, от което Левски ще излезе много трудно. Ще си говорим пак след една година.

Аз съм станал от Левски, защото съм харесвал Наско Сираков, Божидар Искренов, Емил Велев. В този отбор кой да харесаш? Пълно е с чужденци. Да харесвам Обертан, ако съм дете, за да стана от Левски само заради синия цвят? По-добре да гледам Челси заради по-качествения футбол.

В момента Левски е обезпечен добре, но трябва така да се направи структурата, че да се взимат момчета от школата, а не чужденци. Тези чужденци са изгонени от техните си отбори. Ние ги взимаме, за да ги учим да играят футбол, а те ни забиват още по-надолу", каза Гонзо.

По отношение на новия треньор Славиша Стоянович, легендата на "сините" смята, че клубът прави отново грешката да сменя наставника преди началото на сезона.

"Почваме пак с "шест месеца ми трябват, за да опозная отбора". А след шест месеца я камилата, я камиларя. Така че Левски пропусна още една година", категоричен е Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови