Гледаме Ел Класико и после празнуваме

OFFNews 14 януари 2019 в 13:56 1465 0

Снимка Facebook

Мегадербито на испанския футбол между гигиантите Реал Мадрид и Барселона от пролетния дял на Ла Лига ще се състои на 2 март, обяви президентът местния шампионат Хавиер Тебас, цитиран от испанското издание "AS".

Това е ден преди националния ни празник, в който чстваме годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор през 1878 година. "Ел Класико" ще се играе от 21:45 часа наше време на стадион "Сантяго Бернабеу".

През есента каталунците разгромиха големия си съперник с 5:1 на "Камп Ноу". В отсъствието на контузения Лео Меси, Луис Суарес блесна с хеттрик, по един гол добавиха Филипе Коутиньо и Артуро Видал. Точен за "белия балет" беше Марсело за 1:2.

След сблъсъка треньорът на Реал Юлен Лопетеги беше уволнен, а на негово място застана Сантяго Солари. Сега аржентинецът ще се опита да прекъсне серията на Барса от три поредни победи в Мадрид за първенство – 0:3, 2:3 и 0:4. За последно "кралете" спечелиха у дома през 2014 г. с 3:1.

В класирането в Испания шампионите са лидери с 43 точки, следвани от Атлетико Мадрид с 38 Севиля и Реал имат по 33 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови