Глоба грози Ботев за расистки обиди по адрес на ас на Левски

OFFNews 11 ноември 2019 в 13:46 1127 0

Ботев Пловдив може да отнесе сериозна санкция от Дисциплинарната комисия към БФС. Причината е, че халфът на Левски бе обиждан на расистка основа.

По време на първата част към него се чуха "маймунски звуци", идващи от сектора, в които седеше агитката на жълто-черните.

Скандиранията и подвикванията ясно се чуха по телевизията, предаваща двубоя. Хали Тиам обаче не се оплака на съдията Станислав Тодоров.

Ако това се бе случило, то срещата трябваше да бъде прекъсната, а дикторът на стадиона да предупреди феновете. Ще видим как ще действа Дисциплинарната комисия на следващото заседание.

Тогава ще стане ясно и дали делегатът на срещата и служебните лица са вписали инцидента. Ако е така, то Ботев ще бъде глобен с "не по-малко от 37 500 лева" - това гласи правилникът на родната централа.

Заради подобни действия на български фенове в евроквалификацията с Англия, сега националите ще приемат на празни трибуни Чехия. Ботев ще отнесе и санкция за използване на пиротехнически средства по време на двубоя с Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови