Гол на Меси донесе 26-ата титла на Барселона

OFFNews 28 април 2019 в 09:48 1708 0

Барселона е шампионът на Ла Лига за 26-ти път в своята история! Каталунците спечелиха с минималното 1:0 домакинството си на Леванте от 35-ия кръг в Ла Лига и по този начин стигнаха до шампионския трофей. Голът, който узакони титлата на „Лос кулес“ бе дело на  Лионел Меси. По този начин Барселона спечели шампионската титла в испанското първенство за осми път в последните 11 сезона. Това е 8 успех за "каталунците" в последните 11 сезона.

Героят на вечерта Меси бе започна мача от пейката, заедно със Серхио Бускетс, но през второто полувреме и двамата се появиха на терена.

Играчите на Барса искаха да си осигурят бързо победата и излязоха пределно мотивирани още от първата минута, но с пропуски се отличиха Луис Суарес, Клеман Ленгле и Филипе Коутиньо. Опасен удар на Видал също мина встрани от вратата на Айтор Фернандес.

В началото на втората част Меси замени Коутиньо, а отборът на Барселона продължаваше да търси победата. Меси, Ракитич и Дембеле не успяваха да намерят целта. Така се стигна и до 62-ата минута, в която домакините най-сетне матираха отбраната на Леванте. Артуро Видал подаде към Лионел Меси, който с премерен удар вкара топката в десния ъгъл на Айтор Фернандес. Това е 34-ия гол за аржентинеца от началото на сезона в Ла Лига. Той има 45 гола в 46 мача във всички надпревари.

След попадението гостите започнаха да гледат по-често към вратата на Барса, а Моралес получи златен шанс да изравни в 68-ата минута, но ударът му мина встрани от вратата на Тер Стеген. 

В 84-ата минута Лионел Меси можеше да сложи точка на спора, но изстрелът му не намери очертанията на вратата, пазена от Фернандес.

Леванте получи нов шанс да стигне до равенството в 89-та минута. Хосе Кампаня подаде към Енес Барди, който стреля, но топката срещна лявата греда на вратата на домакините.

До края на двубоя не се случи нищо повече и Барселона е недостижим на върха за втория Атлетико Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови