Голям резил за националите в Люксембург (видео)

Аутсайдерът с първа точка срещу нас в историята, юнак от Трънчовица ни спасява от тотална нула

OFFNews 10 октомври 2017 в 23:45 6321 0

Тил с номер 11 ни вкара гол, който се оказа исторически

Националният тим по футбол завърши 1:1 с Люксембург като гост и сложи срамен край на световните квалификации. Голям срам! Футболното джудже никога не ни беше взимало точка.

Е, направи го! Но българите отдавна играят навън като джудже, така че ще трябва да свикваме с положението.

Първото полувреме беше в топ 3 на най-големите резили, които родният запалянко е виждал. Домакините ни водеха 1:0 и трябва да съжаляват, че не ни завъртяха поне тройка.

Оливие Тил от местния Прогрес, отбор от градче с 3000 жители, откри резултата още в третата минута. Той направи добавка при разбъркване. После нашите разтвориха широко вратите за ново попадение. Само добрите реакции на Пламен Илиев и неопитността на Люксембург ни спаси от двоен срам.

След почивката леко живнахме. В 55-ата минута България отправи първи точен удар! Нечувано! Чочев с глава стреля опасно. Пак халфът вкара изравнителното попадение. Юнакът от плевенското село Трънчовица засече с глава хубаво центриране отдясно, при което домакините вдигнаха ръце за засада.

В други мачове от групите Франция подпечата първото място с успех 2:1 над Беларус. Второто място е за Швеция, въпреки че тимът падна 0:2 като гост на Холандия. 

В най-интересния мач от вечерта Португалия победи 2:0 у дома Швейцария и свали съперника от върха в група B. Така Роналдо и компания отиват на Мондиал 2018. Тимът от алпийската държава ще играе бараж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови