Говорителят на Путин отрече Мондиал 2018 да е бил взет с рушвети

OFFNews 07 април 2020 в 20:56 1537 1

Говорителят на президента на Русия Владимир Путин Дмитрий Песков коментира появилата се днес информация от САЩ, че домакинствата на Мондиал 2018 и Мондиал 2022 са били взети с подкуп.

Именно Русия беше домакин на шампионата на планетата преди две години, а следващото световно е в Катар. Обвиненията в корупция в процеса на вземане не решение за домакинството не са от нови, но днес получиха нов тласък.

Федералната прокуратура на САЩ, която от известно време се занимава със случая, е повдигнала обвинения срещу бившия президент на южноамериканската организация КОНМЕБОЛ - Николай Леос, както и Рикардо Тейшейра, който е бивш ръководител на бразилската федерация "Супремо".

И двамата са обвинени, че взимат пари в замяна на гласовете си в полза на това Катар да бъде домакин на световното първенство през 2022 година.

Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър също е в "черния списък". Обиненията са, че той е получил 4 милиона паунда чрез множество офшорни сметки, за да подкрепи офертата на Русия за Мондиала през 2018.

"Не разбираме за какво става въпрос. Русия получи абсолютно законно правото да проведе световното първенство.

Това не беше свързано с никакви подкупи. Ние категорично отричаме това. И като резултат Русия проведе най-доброто световно първенство в историята, с което се гордее цялата страна", казва Песков пред "Комерсанть".
Шампион в Русия стана Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

1

XR4

07.04 2020 в 22:35

Ебати палячовците!
Коя е Федералната прокуратура на САЩ, че да се занимава с футбол? Те тия там не знаята от коя страна се рита топката, а футбол ще ми разследват. И Песков кво се прави на улав.Ако не друго, поне да си мълчи.Кой не бута рушвети за големи първенства? На Батето даже клип му спретнАха...