Грабвайте дъждобраните, Герена остава без козирка и този сезон

OFFNews 19 юни 2018 в 11:39 2102 0

Козирка на новата трибуна на Сектор А няма да има скоро. На този етап "сините" не са преговаряли с Национална спортна база за дългосрочен наем на стадион "Васил Левски".

Поставянето на козирка на "Герена" ще изисква затварянето на стадиона за поне 2 месеца, през което време поне един кран трябва да е денонощно върху тревното покритие на официалния терен.

Ако Левски поиска преместване на друг стадион за два месеца, това ще се отрази сериозно на програмата на Първа лига за новия сезон. Нова козирка в по-евтин от на Иво Тонев вариант вече е проектирана и поръчана за изработка, но до Нова година едва ли ще види бял свят.

А след това ще стегнат студове. Друга идея е тази есен съдийската стая и съблекалните да бъдат преместени в А сектор, но и това едва ли ще се осъществи скоро.

Иначе "сините" също разбраха евентуалните си съперници в първия предварителен кръг на Лига Европа. Жребият ще се тегли на 20 юни в Нион, а от УЕФА вече направиха разбивките на отборите.

Левски е в група 8, като ще се изправи срещу един от следните отбори: Чихура (Грузия), Вадуц (Лихтенщайн), Транс Нарва (Естония), Друидс (Уелс) или Тракай (Литва), Гандзасар (Армения) и Санта Хулия (Андора) или Гзира (Малта).

Носителят на Купата Славия пък е в група 1 и може да играе срещу Гленавон (С. Ирландия), Биркиркара (Малта) или Клаксвик (Фарьорски о-ви), ФК Европа (Гибралтар) или Прищина (Косово), Илвес (Финландия) и Стярнан (Исландия). Първите мачове на 12 юли, а реваншите седмица по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!