Григор отново срещу Вавринка и в Синсинати

OFFNEWS 10 август 2019 в 07:54 1502 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу познат съперник в мач от първия кръг на турнира в Синсинати.

На пътя на българина отново ще застане швейцареца Стан Вавринка. Хасковлията влезе в основната схема след оттеглянето от надпреварата на Милош Раонич, който се оттегли поради контузия.

Вавринка се изправи срещу Димитров само преди дни и го победи в първия кръг на турнира в Монреал с 6:4, 6:4.

Двамата ще се срещнат общо за четвърти път в първи кръг през последните 13 месеца, след като вече играха в тази фаза през миналия сезон на Уимбълдън и US Open, както и тази година в Монреал.

Вавринка води на Григор с 6-4 в преките сблъсъци, като последните четири мача са на неговата сметка. Последната победа на Димитров обаче е именно в Синсинати – на осминафиналите през 2016 г.

Ако Григор този път успее да победи, то ще срещне във втори кръг Николоз Басилашвили или квалификант. Седемкратният шампион Роджър Федерер ще бъде евентуален съперник в третата фаза, ако успее да преодолее Матео Беретини или Хуан Игнасио Лондеро директно във втори кръг.

В четвъртината им са още петият поставен Стефанос Циципас, както и деветият в схемата Даниил Медведев. В тази половина е и действащият шампион Новак Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови