Гуардиола: Играчите нямат вяра в себе си, ако загубят във Висшата лига

OFFNews 02 юли 2019 в 13:32 1200 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че титлата в английската Висша лига е много по-важен успех за от триумф в Шампионската лига.

"В Англия е много трудно да бъде спечелена лигата. Издържахме теста, станахме първият отбор през последните 11 години, който защитава титлата си. Например Барселона постигна това много пъти.

Ливърпул обаче не е печелил Висшата лига в продължение на 30 години, а всички видяхме какво представлява отбора през тази година. Завършихме сезона много изморени, въпреки че победите ни даваха сили.

Успехът ви кара да се пристрастявате, той ви дава енергия. Това е особено важи за първенството на Острова. Когато ми кажете, че не съм спечелил Шампионска лига, аз отговарям, че бих искал да я спечеля, но успех в Англия кара играчите да ви следват, защото там побеждавате на всеки три дни.

Ако започнете да губите в лигата, играчите ще загубят вяра в себе си. Представянето във Висшата лига е решаващо за вас. Тя е абсолютен приоритет за мен, откакто тренирах втория отбор на Барселона.

Когато се състезавате в по-малко контролирани състезания като Шампионската лига или Английската купа, всичко може да бъде решено случайно", каза Гуардиола.

Иначе Сити се надява в най-скоро време да финализира привличането на халфа на Атлетико Мадрид - Родри. "Гражданите" ще платят 63 милиона паунда за 22-годишния испанец, който е гласен за заместник на ветерана Фернандиньо.

След като загуби борбата с Барселона за Френки де Йонг, Сити насочи вниманието си към Родри, който бе закупен от Атлетико през 2018 година от Виляреал за 22 милиона паунда.

Испанският халф вече уведоми ръководството на "дюшекчиите" за желанието си да работи с Пеп Гуардиола на "Етихад", а испанският гранд нямаше как да реагира, след като Манчестър Сити активира откупуващата клауза.

Неговата покупка ще стане рекордна в историята на английския шампион. Според британското издание "Daily Mail", сделката на практика е сключена и се очаква официално потвърждение в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови