Гуардиола: Все още не сме шампиони

OFFNews 25 април 2019 в 09:48 1032 0

Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не скри задоволството си от победата с 2:0 над градския съперник Юнайтед на "Олд Трафорд".

С успеха Сити се върна на първата позиция във Висшата лига 3 кръга преди края. Разликата с втория Ливърпул обаче е едва една точка и битката ще бъде до последния кръг.

"Намираме се под огромно напрежение. Преди мача казах на момчетата, че трябва да победим, без значение дали ще ни вкарат гол или не", заяви Гуардиола.

"Знаехме, че без Лукаку Юнайтед ще заложи на повече скорост. Няколко пъти допуснахме грешки в средата на терена и дадохме възможност на съперника да атакува опасно. През второто полувреме всичко се промени с влизането на Илкай Гюндоган. Сане пък направи играта ни по-динамична", каза Пеп.

"И двата отбора заслужаваха да спечелят, но победителят е само един. Загубилият не трябва да се отчайва, когато е дал всичко от себе си. Юнайтед искаше да се реабилитира пред феновете си след тежкото поражение от Евертън. Бяхме подготвени. През миналия сезон вдигнахме летвата и станахме шампиони със 100 точки. Ливърпул ни преследва и изключителни неща през сезона, но всичко е в нашите ръце", добави испанецът.

Гуардиола се изказа и за предстоящият мач с Бърнли, като заяви, че иска играчите му да почиват, тъй като нямат право на грешка. "Имаме гостуване на Бърнли, което няма да е лесно. Важното е да останем спокойни. Остават три мача до края. Още не сме шампиони, което е невероятно предвид факта колко точки имаме. Предупредих играчите утре да не гледат телевизия и да не четат, а просто да се наспят и да си починат преди мача с Бърнли", завърши мениджъра на "гражданите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!