Гуардиола призна величието на Реал Мадрид

OFFNews 12 март 2019 в 10:33 1355 0

Мениджърът на Манчестър Сити и бивш треньор на Барселона Джосеп Гуардиола призна величието на Реал Мадрид. Испанецът посочи "белия балет" като най-добрия клуб в последното десетилетие. За този период "лос бланкос" триумфираха 4 пъти в Шампионската лига, като сториха и немислимото с три поредни трофея.

"Ако някой си мисли, че с отпадането на Реал Мадрид, турнирът е станал по-лесен, греши. Четири титли за пет сезона е нещо удивително. Също толкова удивително е, че отпаднаха. За мен Реал беше фаворит да спечели и този сезон.

Те са същия невероятен тим. Надявам се да достигнем до четвъртфиналите, но там ни чакат отбори, които са на високо ниво като Реал", коментира Гуардиола преди реванша от 1/8-финалите срещу Шалке 04. В първия мач "гражданите" постигнаха успех с 3:2 и довечера трябва да направят втората стъпка пред собствена публика.

Докато беше начело на Барселона Гуардиола не беше толкова обективен към постиженията на Реал. В предишно свое изказване, направено през януари т.г., той определи каталунците, Байерни Ювентус като най-добрите клубове в света за десетилетието.
Реал изпраща нулев сезон, след като отпадна и от Шампионската лига срещу Аякс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови