Хърватия и Швейцария се класираха на световното

OFFNEWS 13 ноември 2017 в 01:28 2109 0

Отборите на Хърватия и Швейцария станаха поредните сигурни участници на световното по футбол догодина в Русия. И двата тима бяха взели победите в първите мачове от баражите съответно срещу Гърция и Северна Ирландия и в реваншите просто удържаха 0:0, за да празнуват сега.

Швейцария спечели първия мач след спорна дузпа, а на реванша в Базел доминираше, но така и не успя да стигне до попадение и интригата се запази до края.

В добавеното време Джони Еванс можеше да изравни общия резултат, но ударът му с глава бе избит пред голлинията. Нулевото реми бе достатъчно за тима на Швейцария, който се класира на световното първенство общо за 11-и път и за четвърти пореден.

В другия мач Гърция така и не опита да постигне някакво чудо срещу Хърватия след унизителната загуба в Загреб. Двубоят в Пирея не предложи големи емоции, като хърватите в големи периоди от мача диктуваха темпото, а веднъж гредата спаси елините от попадение.

Отборите класирали се на Мондиал 2018
Европа: Русия (домакин на турнира), Белгия, Германия, Англия, Испания, Полша, Сърбия, Исландия, Франция, Португалия, Хърватия, Швейцария.

Азия: Иран, Япония, Южна Корея и Саудитска Арабия

Южна Америка: Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай

КОНКАКАФ: Мексико, Коста Рика, Панама

Африка: Нигерия, Египет, Сенегал, Тунис, Мароко

Баражите от Европа


10 ноември, Швеция – Италия 1:0


13 ноември, Италия – Швеция
11 ноември, Дания – Ейре 0:0


14 ноември, Ейре – Дания

Междуконтинентални плейофи


11 ноември, Хондурас – Австралия 0:0


15 ноември, Австралия - Хондурас
11 ноември, Нова Зеландия – Перу 0:0
16 ноември, Перу - Нова Зеландия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови