Христо Бонев: Единствената ми болка е, че финалът няма да е в Пловдив

OFFNews 26 април 2019 в 16:33 1799 0

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев очаква с нетърпение предстоящия на 15 май финал за Купата на България срещу Ботев.

Легендата на "смърфовете" съжали, че битката няма да е под тепетата, а ще е в София.

"За нашия град е голяма чест, че двата пловдивски отбора ще играят финал за Купата на България. Предполагам, че всички хора, които обичат спорта, се радват. В Пловдив вече се полагат грижи не само за футбола, но и за целия спорт.

Надявам се, че това ще запали малките дечица да оставят компютрите и телефоните и да се насочат към спорта. Ще се радвам, ако след този успех повече малки деца започнат да играят футбол", сподели Зума пред "Тема спорт".

"Мачът на "Армията" показа колко добър отбор всъщност е Ботев. На финали ни очаква много здрава битка. Феновете и на двата отбора ще създадат атмосфера в София, която ще накара столичани да завиждат за публиките, които имат Локомотив и Ботев. Единствената ми болка е, че финалът няма да е в Пловдив.

Толкова години в града не се построи един стадион, на който да играят и четирите отбора - Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, за да може този празник, който се задава сега, да е в Пловдив. Виждам обаче, че ръководителите съзнават какъв феномен е футболът и ще направят стадион в града, с който да кандидатстваме за Евро 2028. Съоръжение, което да задоволява нуждите на футбола в града ни", добави Бонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови