Хубчев: Излишно е да говорим за Англия и Чехия – какви сили са

OFFNews 02 декември 2018 в 15:37 1659 0

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев обяви групата на "лъвовете" за квалификациите на Евро 2020 като тежка.

"Не сме в позиция да си избираме противниците. Лично мен обаче ме вълнува повече в какво състояние ще са футболистите ни март месец. Групата е тежка Три Балкански отбора сме в една група, а заряда между тези отбори безспорно е по-голям. Излишно е да говорим за Англия и Чехия – какви сили са", заяви треньорът.

България е в група с 5 отбора, което означава, че програмата на тима ни няма да е плътно запълнена.

"Все пак трябва да изчакаме програмата, за да видим кои ще са свободните ни дати. При всички положения ще се опитаме да се възползваме от тази възможност и да изиграем поне една контролна среща. Колкото до това за кое място ще се борим – много е рано да се каже, но защо не за първото.

Ще подходим с уважение към всички отбори, но до там. За Чехия какво да кажа - нямам никакви впечатления, но мен не ме интересуват толкова противниците ни, колкото нашия отбор и нашите момчета", каза още Хубчев.

"Мачовете ще покажат до колко сме готови да се изправим срещу Англия и останалите тимове. Това, че сега в Лигата на нациите бяхме в добро състояние и се представихме добре, не означава, че футболистите ще са в същата форма и след 3 месеца.

За това е важно футболистите да направят добра подготовка с клубните си отбори, да играят редовно и да видим в каква моментна форма ще са през март. С насмешка гледам на изказването на Ивелин Попов, че ни трябва нов Бербатов. Той ще си дойде, това мисля", завърши селекционерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови