И Бразилия сгреши на старта на Мондиал 2018

OFFNEWS 18 юни 2018 в 00:41 2576 0

Отборът на Бразилия стана поредният фаворит за спечелване на световното първенство в Русия, който стартира неубедително. “Селесао” завърши 1:1 срещу Швейцария в двубой от група Е и макар да имаше игрово превъзходство през по-голямата част от времето, не успя да го материализира.

По-рано през деня световният шампион Германия загуби с 0:1 от Мексико, а ден по-рано Аржентина също не успя да победи Исландия - 1:1.

Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо реализира забележително попадение в 20-ата минута с параболичен удар, но в 50-ата Стивен Цубер изравни за европейците с глава.

"Златистите" обаче имаха претенции за нарушение от страна на Цубер срещу Жао Миранда при попадението, но съдиите не им обърнаха внимание. Освен това бразилците настояваха и да получат наказателен удар за задържане на Габриел Жезус в 73-ата минута, но и този им протест не беше уважен.

Селекционерът на Бразилия Тите логично остана недоволен от равенството. Той се спря и върху момента с изравнителния гол на швейцарците, когато според него е имало очевидно нарушение срещу Миранда от страна на автора на гола Стивън Цубер.

“Създадохме 20 положения, но не бяхме достатъчно концентрирани в завършващата фаза. Искахме да победим и сме недоволни от резултата. Ситуацията с Миранда за мен беше явно нарушение. Против съм обаче играчите да упражняват натиск върху съдиите. Има система VAR и хора, които анализират играта, но този път решението им не беше оправдано. След нашия гол съперникът заигра много силно, но ние запазихме нивото си въпреки трудностите.

В тази фаза на първенството трябва да приеме, че и другите отбори бележат, като играят по-рисковано от нас. Пет точки са достатъчни за излизане от групата. Това е статистически факт, а не мое мнение”, каза още Тите.

Колегата му Владимир Петкович пък призова за повече уважение към неговия тим, който има само една загуба в последните си 22 мача и вече трябва да започне да бъде приеман сериозно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews