И Левски направи грешна стъпка на старта (видео)

OFFNews 17 февруари 2019 в 19:23 1946 0

Левски стана поредният тим от върха в класирането, който направи грешна стъпка на старта на пролетния полусезон в Първа лига. След лидера Лудогорец и втория ЦСКА, които завършиха 0:0 с Верея и 0:2 срещу Черно море, тази вечер "сините" стигнаха само до 1:1 на "Герена" срещу Локомотив Пловдив при дебюта на новия треньор Георги Дерменджиев и не успяха да се възползват от грешките на конкурентите. Двубоят се изигра пред около 10 000 зрители, които останаха разочаровани от продукцията на любимците си.Така Левски продължава да изостава на 10 точки от Лудогорец и на 3 от ЦСКА, като върви трети с 42 точки. Четвърти е Ботев Пловдив с 38.

Като цяло домакините доминираха през първите 45 минути, а гол на Валери Божинов беше отменен заради засада. Това се случи в 18-ата минута. В 30-ата минута гредата спаси Локо от попадение след удар на Паулиньо. Малко по-късно Валери Божинов стреля отблизо, но доста неточно.

Така се стигна до последната минута на редовното време, когато малко нелогично Локо откри резултата. Топката беше насочена към Момчил Цветанов. Бившият на Литекс и ЦСКА напредна като увлече защитата в синьо и попаде към Анте Аралица, който успя да прокара топката между краката на вратаря Николай Михайлов за 1:0.

Реферът Драгомир Драганов спести жълт картон на сенегалския халф Кали Тиам, който виси с картони и при нов трябва да пропусне следващите два мача на тима си.

През второто полувреме Локомотив заигра по-добре, а треньорът на "сините" Георги Дерменджиев извади звездния нападател Валери Божинов, а на негово място се появи Станислав Костов. В 71-ата минута Левски изравни чрез Давиде Мариани, който отблизо прати топката в мрежата след разбъркване пред вратата на Локомотив.

В ситуацията остана съмнение за игра с ръка на Станислав Костов, но то не бе санкционирано. След гола "сините" се хвърлиха в атаки, но "смърфовете" също се опитаха да изнесат играта в предни позиции, за да не рискуват прекалено. С наближаването на края на мача играта загрубя, а честите нарушения и прекъсвания на играта бяха в интерес на гостите. Три минути преди края удар на Езе след центриране на Цветанов можеше да попари домакините, но топката мина встрани от вратата. В крайна сметка резултатът се запази и така двата отбора не излъчиха победител.

Останалите резултати от 21-ия кръг: Верея - Лудогорец 0:0, Ботев (Враца) - Витоша (Бистрица) 1:0, Черно море - ЦСКА 2:0, Ботев (Пловдив) - Славия 1:0, Етър - Дунав 3:0, Септември - Берое 1:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови