И червен картон не помогна на Лудогорец да пробие Марибор

OFFnews 22 август 2019 в 22:25 2714 1

Лудогорец не успя да победи Марибор в първия мач между двата тима от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. "Орлите" изиграха много силен мач, като обсипаха с удари вратата на съперника, но топката така и не влезе и срещата завърши 0:0. Домакините на "Лудогорец Арена" играха с човек повече от 57-ата минута, когато Дино Хотич получи червен картон, но и това не помогна да изковат победата.

Лудогорец бе пълен господар на терена през първото полувреме. Българският шампион редеше атака след атака към вратата на съперника.

Още в 5-ата минута Дан Битон стреля от точката на дузпата покрай вратата. Израелецът имаше нов шанс в 14-ата минута, като този път прати кълбото над напречната греда. След това в 17-ата минута Антон Недялков пробва бдителността на вратаря на словенците с диагонален изстрел. Три минути след това защитникът още веднъж отправи опасен удар, като отново Пирич се намеси добре, а стражът спря и Жоржиньо при опита му да довкара отблизо с глава.

Единственото положение за гостите бе в 22-ата минута, когато Кронаветер бе намерен с центриране в близост до вратата, но не успя да отправи точен шут.

Разградчани обаче продължиха да натискат и пропуснаха още две възможности. В 24-ата минута при едно заучено положение от фаул Кешерю стреля с глава покрай вратата. След това в 43-ата минута румънецът отправи нов изстрел, спасен от вратаря.

В 57-ата минута домакините получиха допълнително предимство, след като Дино Хотич спъна в гръб Вандерсон и получи червен картон.

От този момент събитията на терена се пренесоха изцяло пред вратата на Марибор. В 64-ата минута Жоржиньо бе изведен на добра позиция, но стреля до гредата. Две минути по-късно Лудогорец организира добра атака, завършена от Кешерю, но ударът му отново бе спасен от вратаря.

В 69-ата минута Сисиньо прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада. Бразилецът имаше още един шанс в 75-ата минута, но от трудна позиция стреля с глава над вратата.

Късметът също обърна гръб на "Орлите" в 79-ата минута, когато прекрасен шут на Марселиньо се отби от гредата.

До края на мача с пропуски се отчетоха и Якуб Шверчок и Марселиньо, но топката отказваше да влезе във вратата и мачът приключи без победител. Така Лудогорец пропусна чудесна възможност да вземе преднина срещу Марибор и сега ше трябва да търси победа или голово равенство в реванша, ако иска да стигне до мечтаните групи в Лига Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

23.08 2019 в 07:06

Ами като виждат че не могат да вкарат що не пуснат в нападение баце и Киро гела? Тогава ония мариборци ще почнат сами да си вкарват.